Ads

νυχτικό πυτζάμες

Cocooning | 6 τρόποι να το απολαύσεις!

7:45 μ.μ.toniamakeupdiaries

Για μένα πάντα η καλύτερη περίοδος χαλάρωσης, αποτελούσαν ανέκαθεν οι μήνες από το Δεκέμβριο μέχρι και αρχές Μαρτίου. Τότε κάνει συνήθως το πιο πολύ κρύο, οι μέρες είναι πιο μουντές και άλλο που δε θέλω να μένω τυλιγμένη και να χουχουλιάζω στις μαλακές μου κουβέρτες! Κι επειδή ποτέ δεν ήμουν από τους ανθρώπους, που λατρεύουν τον ύπνο, κυρίως τον μεσημεριανό, ανακάλυψα 6 τρόπους, για να απολαμβάνω ακόμη περισσότερο το χουχουλιασμά μου, κοινώς cocooning και να νιώθω περισσότερο γεμάτη.

Βασικός κανόνας για να πετύχεις το τέλειο cocooning, είναι να φοράς τις αγαπημένες σου πυτζάμες άντε το πολύ κάτι άνετο αλλά ζεστό και στυλάτο για μέσα στο σπίτι. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα κόλλημα με τις ωραίες και καινούργιες πυτζάμες. Με τραβούσαν σα μαγνήτης και χάζευα τις βιτρίνες με τα homewear. Τυχαίο; Δε νομίζω....

1. Διάβασμα

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τη ζεστασιά του σπιτιού, στον καναπέ σου, στο κρεβάτι σου ή δίπλα στο τζάκι (αν έχεις), παρέα με το τελευταίο αγαπημένο σου βιβλίο; Λάτρευα τα μυθιστορήματα από μικρή και είναι η καλύτερη συντροφιά για χαλάρωμα. οι σκέψεις που σε βασανίζουν χάνονται για λίγο και εσύ μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο.



Αν πάλι δε σου αρέσει το διάβασμα, ξεφύλλισε τα περιοδικά του τελευταίου μήνα, ενημερώσου για τις τάσεις και τις εξελίξεις σε ομορφιά και μόδα. Θυμήσου πως όλα τα παραπάνω συνδυάζονται τέλεια με τον δεύτερο τρόπο που ακολουθεί.



2. Πιες κάτι ζεστό

Ναι την ώρα που θα διαβάζεις, θα σκέφτεσαι, θα κοιτάς τηλεόραση ή απλά θα κάνεις τους δικούς σου συλλογισμούς κάνε κάτι ζεστό να πιεις. Σου προτείνω καλύτερα κάποιο τσάι, με βότανα που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις ακόμη περισσότερο. Αν πάλι είσαι λάτρης του καφέ, σε νιώθω και πάω πάσο!



Μην υποτιμάς καθόλου το ζεστό ρόφημα. Θα σε βοηθήσει πολύ να χαλαρώσεις ακόμη και μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα θα σε ζεστάνει και θα σε τονώσει. Και πίστεψε με σαν αυτά τα χειμωνιάτικα απογεύματα, δεν έχει!

3. Κάνε beaute

Αν έχεις χρόνο και διάθεση αφιέρωσε ένα απόγευμα στην περιποίηση του προσώπου σου. Δώσε στον εαυτό σου μία έξτρα περιποίηση κάνοντας την αγαπημένη σου μάσκα, peeling, φτιάξε τα μαλλιά σου ή πειραματίσου και ανακάλυψε καινούργια μακιγιάζ, που θα κάνεις στην επόμενη έξοδο σου ή στη δουλειά σου. 



Αυτές οι μικρές απολαύσεις, που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου και θα τονώσουν την ψυχολογία σου. Γιατί είσαι και θα νιώθεις ακόμη πιο όμορφη.



4. Χαλαρωτικό αφρόλουτρο

Άναψε κεριά, χαμήλωσε το φωτισμό και απόλαυσε ένα ζεστό μπάνιο. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο θα σε βοηθήσει να απαλλαχθείς από όλα σου τα προβλήματα, έστω και για λίγο. Αφέσου στα αγαπημένα σου προϊόντα σώματος και απόλαυσε ένα μασάζ με την αγαπημένη σου κρέμα, που εσύ η ίδια θα προσφέρεις στον εαυτό σου.

Η ενέργεια και η τόνωση που θα νιώθεις μετά δε περιγράφονται!



5. Απλά χαλάρωσε

Είναι πολλές οι φορές, που θέλουμε να χαλαρώσουμε αλλά δε θέλουμε να κάνουμε και τίποτα! Πολύ ωραία, απόλαυσε το! Μη κάνεις τίποτα και απλά χαλάρωσε! Ξάπλωσε, χουχούλιασε, χάζεψε, μη σκέφτεσαι και μη κάνεις τίποτα! Ναι έχει κι αυτό τη χάρη του και όλοι θέλουμε να τεμπελιάσουμε που και που.





6. Κατέβασε το αγαπημένο σου app

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και όλοι λίγο πολύ έχουμε μία αγαπημένη εφαρμογή (άλλοι και παραπάνω...). Κατέβασε τη στο κινητό σου και χάζεψε σε αυτή.

Δικές μου αγαπημένες, που χαζεύω ανελλιπώς σε αυτές κάθε μέρα είναι το Instagram & το Pinterest.



Extra tip: Σε όλους τους παραπάνω τρόπους βοηθάει πολύ περισσότερο μία χαλαρωτική μουσική, που θα σε κάνει να ηρεμήσεις ακόμη πιο πολύ και να απολαύσεις αυτές τις λίγες ώρες ή στιγμές χουχουλιάσματος που έχεις στη διάθεσή σου!

- Αν σου άρεσαν κι εσένα τα homewear που έχω επιλέξει να φοράω στην καθημερινότητά μου δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Dimore και να διαλέξεις τα δικά σου μέσα από μία απίστευτη ποικιλία, εκπληκτικές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις.








You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ